Hvor meget tid bruger vi egentlig på at TÆNKE

– og får vi det optimale ud af vores tankekraft?

I min Daily Motivator fra i går, skrev jeg om begrebet ”Eat the frog”. En kommenter fra en læser gik på vigtigheden af ikke bare at handle men også at reflektere. Og det er en vigtig pointe, som jeg gerne vil adressere i dag.

Jeg kalder det THINKING TIME og lærte det i sin tid af en af mine mentorer Keith Cunningham, som selv havde lært det af Warren Buffet.
Warren Buffet bruger hele 80% af sin vågne tid på at tænke og læse. At sætte dedikeret tid af til at tænke kan umiddelbart lyde som noget underligt noget, men jeg lover dig det giver mere mening, end du kan forestille dig.

Som jeg skrev i går skal nogle opgaver bare løses og ud af vejen, så de ikke fylder, tager tankevirksomhed og energi og bliver til procrastination.

Men nogle opgaver kræver refleksion før handling. Problemet er, hvis man hele tiden går og har en given udfordring i hovedet – så fylder den alt for meget, den gør dig fraværende ift andre opgaver og mennesker og den kan skabe unødvendig bekymring, hvilket igen kan føre til stress.

Den måde jeg selv arbejder med THINKING TIME er som følger:
1) Hvis jeg møder en udfordring eller opgave, som jeg ikke indenfor 2-3 minutter kan finde løsningen på, så ”parkerer” jeg den. Jeg sætter den ind i min kalender med en overskrift – og vupti er den ude af mit sind og fylder ikke længere.
2) Jeg har typisk 2 ugentlige seancer af 3 timer reserveret i min kalender til Thinking Time. Jeg beskytter disse time-slots med mit liv, slukker min telefon, slukker musikken, sætter mig i min yndlingsstol, går en tur i naturen eller mediterer.
3) For guds skyld sørg for at du ikke er på kontoret, når du har Thinking Time – da dit team og kolleger kan have svært ved at forstå og respektere din alene-tid.
4) Medbring en notebog eller et onlineværktøj som f.x. Evernote, som du kan skrive, tegne, lægge billeder i, powerpoint slides m.v. og lave mindmaps
5) Forbered nogle power spørgsmål som kan motivere dig til den dybe tænkning – det kan f.x. være

  • Arbejder jeg med det rigtige, med de rigtige mennesker
  • Hvis jeg ikke lavede hvad jeg laver nu, hvad ville jeg så lave
  • Hvad er jeg god til og bruger jeg min tid på det, som jeg er god til?
  • Hvad er jeg dårlig til?
  • Hvem kan hjælpe mig med at løse en specifik udfordring?
  • Hvornår skal jeg have løst denne opgave senest?

6) Når du har fundet en løsningsmodel på et givent problem, så sørg for at sætte tid af i din kalender til rent faktisk at løse det.

Prøv det – du bliver ikke den første, men træder i fodsporet på en række af erhvervslivets store navne – ikke bare Warren og Keith.

AOL’s CEO Tim Amstrong har dikteret af hans ledere skal sætte 4 timer om ugen af til Thinking Time.

Bill Gates tager 2 hele uger om året, hvor han isolerer sig bare for at tænke dybt uden afbrydelser.

Hvis du sætter pris på min Daily Motivators, så er du velkommen til at dele dem, så andre kan få gavn af dem. Jeg vender tilbage igen i morgen.

Husk “du kan ikke lede andre, før du kan lede dig selv med integritet”