Hvis ikke du udvikler dig, så går du i stå eller i værste fald så afvikler du dig. Dette er et af mine mange forslidte mantraer, som mange af jer har hørt mig råbe fra scenen – men ikke desto mindre, et af dem jeg tror mest på. Jeg deltager på et hav af kurser, lytter til lydbøger, tager onlinekurser fra LitUpp og meget andet for hele tiden at udvikle mig.

Ofte nye ting fra nye eksperter, men jeg vender også tilbage til gamle kendinge en gang i mellem og hører dem igen. After all ”Repetition is the mother of all skills” som Big T. jo siger.

Forleden lyttede jeg til en af mine favoritter igen “The way of the superior man” af David Deida – en bog spækket med gode strategier og insights og som er tvungen læsning for mine mandlige coaching-klienter. Men en af hans pointer er unisex og kan ikke høres/læses/gentages ofte nok – vi har det jo med at falde tilbage i vanens magt og blive konforme.

Lad være med at udskyde livet. Eller Stop hoping for completition, som David Deida beskriver fænomenet. Kender du det fra dig selv? Jeg gør i hvert fald.

Da jeg gik i folkeskolen kan jeg huske, at jeg brugte enormt meget energi på at tænke på, hvordan de ændre elever havde det, og hvor sjovt det måtte være at gå i gymnasiet, have mere frihed til selv at vælge mine fag, kunne gå til fester, drikke, ryge og generelt bare have et federe liv. Og jeg kunne ikke blive ældre hurtigt nok og hænge ud med de ældre, så deres livsstil kunne smitte af på mig.

Da jeg gik i gymnasiet tænkte jeg – hmmm det var måske alligevel ikke det her jeg søgte. Nu kunne jeg kun se frem til sabatår og afsted til Frankrig og stå på ski, flytte hjemmefra og stå på egne ben og jeg kunne ikke vente til gymnasiet var slut.

Da jeg kom til Frankrig begyndte jeg at tænke på, at jeg jo også snart var nødt at at få gang i en karriere og tjene nogle penge og lægge til side, sådan at jeg en dag kunne trække mig tilbage og leve livet – og stå på ski hele dagen og drikke rødvin og hænge ud med mine venner, når det passede mig.

Mange af os lever desværre med denne mentale indstilling, at ”livet begynder for alvor, den dag jeg bliver pensioneret, den dag jeg har tjent penge nok, den dag jeg flytter til udlandet, den dag jeg… fyld selv ud.

 • Til nytår, så skal jeg tabe mig.
 • Efter sommerferien, så skal jeg starte i gym.
 • Når børnene bliver lidt ældre, så skal vi have nogle flere oplevelser sammen.
 • Når jeg bliver gammel, så skal jeg…

Vent, hvad nu hvis du er gammel??? Kik dig selv i spejlet – hvor længe vil du vente? Det gennemsnitlige menneske lever i 27.345 dage – jeg har måske 17-20.000 af dem tilbage. Det lyder egentlig ikke af så meget, når jeg sådan mærker efter.

Så stop med at leve dit nuværende liv, som om det var forberedelse til dit rigtige liv. Du lever dit rigtige liv lige nu. Du skal sætte dig mål – ja. Men du skal ikke udskyde livet til du når målet. En vigtig forskel, som mange af os glemmer.

Når jeg i dag kikker tilbage på mine år i gymnasiet var det nogle fantastiske år. Det var mine år i Alperne også – men mens jeg gik i gymnasiet tænkte jeg kun på, hvordan livet efter gymnasiet ville være og glemte at nyde nuet.
Forskning viser at vores ”succes-fantasier” – altså vores drømme om at vi en dag vil gøre det ene eller andet – tabe os, få store muskler, mange penge, dyb kærlighed, arbejde mindre – whatever er en af de primære grunde til at vi ikke når vores mål. Vi bliver så forelskede i tanken, at vi ikke magter at gå i gang med selve processen for at nå målet, ændre vanen. Vi har større glæde ved tanken om vores succes – end vi har ved processen.

Stop med at vente. Fokuser al din energi og power på nuet og lad være med at udskyde livet yderligere. Hvad kan du gøre allerede i dag, for at forbedre dit liv? –

 • Hvordan kan du gøre din mand/kone glad i dag?
 • Hvad kan du sige til dit barn så hun får en bedre dag?
 • Hvordan kan du allerede i dag få flere kunder i din business?
 • Hvordan kan du allerede i dag begynde at leve sundere?
 • Hvad kan du gøre for at forbedre din økonomi i dag
 • Hvad kan du gøre i dag der gør dig lykkelig?
 • Hvad kan du gøre for at være mere tilstede i nuet?

Husk på, at det er de små ting, du gør hver dag som gør den store forskel på sigt. Start allerede i dag.