Om at hjælpe når det gælder

Alle oplever på et eller andet tidspunkt at blive ramt af modgang i livet. Det kan være på arbejdsmarkedet, økonomien der ikke hænger sammen i en kort periode, det kan være at parforholdet knager, at man har problemer med sine børn eller bliver ramt af sygdom, depression eller lavt selvværd.

Som ven er det lige præcis i de situationer, at man har en fantastisk mulighed for at vise sin støtte og cementere sit venskab. Og ofte er det så nemt – der skal så lidt til. Men forskellen kan være enorm for den ven, som har mistet overblikket, modet eller ikke kan finde svarene selv.

Nogen gange handler det bare om en skulder at græde ud ved, et midlertidigt lån som kan betyde en verden til forskel for modtageren på det rette tidspunkt, det kan være at man tilbyder at passe deres børn en aften, så de kan få en aften fri til at stresse af, en sofa at sove på hvis parforholdet er gået fløjten, det kan være at åbne sit netværk for vennen eller blot et tip om en god bog eller et kursus man ved kan hjælpe med den rigtige retning.

De ting som skaber uoverstigelige problemer hos din ven kan ofte løses med ubetydelige indsatser fra dig. Det handler meget ofte om timing om at være der med hjælpen, når behovet er det. Det handler ikke om alle de gode intentioner – det handler om at træde til, om at tage ansvar og handle.

Og det pudsige er, at den største glæde ved at hjælpe opleves hos os selv. Glæden ved at vide, at man har været der på lige præcis det tidspunkt, hvor behovet for hjælp var allervigtigst og gjorde den største forskel. Det er en fantastisk følelse, og den ven som du har hjulpet i nøden vil ALDRIG glemme dig for det.

Husk at mange spørger ikke om hjælp – du skal tilbyde den.

I min position som tovholder af Speakers Club oplever jeg næsten dagligt hvordan mine medlemmer udviser en næsten uvirkelig grad af lyst til at hjælpe hinanden – og derigennem hjælpe sig selv. I sidste uge havde jeg fornøjelsen af 50 ejerledere og iværksættere samlet til 4 dages Business-kursus, hvor omdrejningspunktet var at vækste i gennem samarbejde og networking – og endnu engang blev jeg bekræftet i, hvor meget man kan opnå igennem synergi, hvordan 1+1 giver 11 og hvor hurtigt resultater skabes hvis folk kigger lidt længere end til sin egen næsetip og tilbyder at hjælpe hinanden.

Og husk, at det er for sent at sætte på kontoen, den dag du står og skal bruge hjælpen selv.