Eat the frog – og hvorfor det er så vigtigt

Mange af jer har formentlig læst Brian Tracys bestseller, eller om ikke andet hørt begrebet nævnt. I al enkelthed handler det om at få gjort de grimme, grumme ting først. Dem som man ikke rigtig magter, som man tænker er for store, for komplicerede, som kræver for meget. Få dem overstået, ud af vejen – i stedet for at de fylder i dit sind, og at du bruger for meget energi og tankevirksomhed på dem og skubber dem foran dig. Bare få det gjort.

Denne strategi er en vigtigste indenfor Personligt Lederskab og evnen til at håndtere sin indfødte “procrastination” kan gøre vejen til succes og dit mål markant kortere og nemmere.

Disse “frøer” er ofte vigtige ifm din personlige vækst eller dit arbejde – det er derfor de fylder i dine tanker og tager plads. Jo hurtigere du kan få dem løst – jo hurtigere kan du beskæftige dig med det, du er glad for – vel og mærket uden at have dårlig samvittighed.

Et forslag til et sted at starte kan være din fysiske form – din træning. Hvis du kan sætte din trænning i faste rammer, lagt det i kalenderen (evt. nogle aftaler med en træner eller en veninde/ven) så skaber du et rigtig stærkt tankemønster, som du kan bruge andre steder i din Personlige Ledelse og drift af din virksomhed.

Succes avler succes og hvis du kan skabe en succesfuld adfærd et sted kan du nemmere kopiere den andetsteds. Hjernen hjælper dig heldigvis og understøtter din nye adfærd.

Jeg var oppe kl. 06.00 i morges og stod i gym til træning kl. 06.45 i morges (billede taget på vej til træning). Ganske vist en meget, meget let træning med meget få kilo – men alligevel. Overstået – god samvittighed og klar til dagens gøremål.

Er du ejerleder, iværksætter eller drømmer om at blive det, så kan det være mange penge værd at få lagt en strategi og en plan for Dit Personlige Lederskab – du kan ikke lede din virksomhed eller andre, hvis du ikke kan lede dig selv.

HVILKEN FRØ SPISER DU I DAG?